Vijesti

Posjeta rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH Steliane Nedere

Rezidentna predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) Steliane Nedere posjetila je Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine, danas, 30. januara 2020. godine. Gđu Nedere primio je ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić sa saradnicima. Teme razgovora bile su trenutne aktivnosti na zajedničkim projektima i planovi za buduću saradnju.

Ministar Podžić je gđi Nedere uputio riječi dobrodošlice i zahvalnosti za podršku i pomoć UNDP-a, kako u procesu rješavanja viškova municije i minsko-eksplozivnih sredstava, tako i na polju edukacije personala, opreme i osiguranja perspektivnih skladišta. Ministar je istakao opredijeljenost za nastavak saradnje, naglasivši da je podrška UNDP-a i prijateljskih zemalja Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH veoma važna za stvaranje sigurnog okruženja svih građana BiH.

Razgovarano je i o učešću Oružanih snaga BiH u UN vođenim misijama za podršku miru u Kongu i Maliju.

Rezidentna predstavnica Nedera se zahvalila ministru Podžiću na prijemu i podršci MO i OS BiH na realizaciji zajednički usaglašenih aktivnosti. Izvjestila je ministra o prioritetima UNDP-a u periodu 2020 – 2025. godine, istakavši inicijative u okviru kojih će se nastaviti pružati podrška i institucijama u sektoru odbrane u cijelom regionu.

Comment here