MobiteliTehnologija

Procurio video Samsung-a koji prikazuje preklopni telefon, ostale futurističke uređaje

Novi Samsung preklopni mobitel

Majka svih Samsung-ovih curenja informacija upravo je pogodila internet u formi zvaničnog video snimka za predstojeće uređaje. Video snimak koji je Samsung Vijetnam postavio kako navodi XDA Developers , prikazuje sklopivi telefon, bez oštrica, bez ureza, i novi tablet – među ostalim uređajima.

Ali, ako se detaljnije razmotri, moguće je da video nije toliko nov i da samo prikazuje koncepte uređaja, koji će vjerovatno biti malo drugačiji od stvarnih telefona koje Samsung lansira 20. februara.

Originalni video je brzo uklonjen, ali ga je ponovo objavio SlashLeaks.

Prvo, dobre stvari. Video i uređaji koje prikazuje su veoma interesantni. Sklopivi telefon, koji se pojavljuje u videu od 0:24, izgleda da ima sklopivi unutrašnji ekran i drugi ekran sa spoljne strane, sitne okvire i veoma tanak oblik. Izgleda kao bolja, dotjeranija verzija prototipa koji je Samsung pokazao u novembru, što je prilično ono što bismo očekivali od kompanije.

Flex-Displej-Samsung-Novi-Preklopni-mobitel

Mnogo više cool uređaja je prikazano u videu. Super-tanak, tablet skoro bez oštrica u 0:18 je sanjiv, a telefon za igranje na 0:37 izgleda da je popunjen cijeli ekranu, bez okvira ili ureza.

Ali kada vidite gigantski trostruki lični krojač (0:10) i robotsku ruku za tetoviranje (0:20), shvatit ćete da je ovaj video u cijelini o konceptualnim uređajima – stvarima koje inženjeri Samsung možda negdje sanjaju, ali i stvari koje se uskoro neće proizvoditi.

Štaviše, telefoni koje prepoznajemo u videu su stariji Samsung modeli, Galaxy S9 i Galaxy Note 9. Da je ovo zvanični Samsung-ov video, vjerovatno bi sadržao i novi S10 uređaj.

Tako da: Video je definitivno interesantan i nudi pogled na potencijalne buduće proizvode kompanije Samsung, ali da li to zaista pokazuje Galaxy F? Saznaćemo za tri nedjelje.

Comment here