BiHVijesti

Promo: Igraonica „Barimba“ već petu godinu uspješno radi

Barimba

Prvootvorena dječija igraonica „Barimba“ u Jajcu u aprilu je proslavila petu godišnjicu rada.

Osnovana je 07. aprila 2014. godine, nalazi se u ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića bb – Trgovački centar, Jajce. Naša sagovornica, Aida Zobić, koja je osnivač i vlasnica igraonice, za pokretanje privatnog biznisa odlučila se zbog nedostatka posla nakon završenog studija, a i zbog potrebe za ovakvim sadržajem u gradu Jajcu.

Otkako je osnovana, igraonica je svakodnevno centar zabave za mališane uzrasta do 9 godina i njihov drugi dom. Osim zabave i učenja svjetovnim i moralnim vrijednostima, igraonica „Barimba“ pruža mogućnost mališanima da nauče svoja prva slova, brojeve, recitacije i brojalice.

U igraonici svakodnevno boravi najmanje 18 djece, a ima i onih koje roditelji ostave  na čuvanje po nekoliko sati.

Zbog dobre zabave, mnogi se odlučuju baš u „Barimbi“ za svoje mališane organizirati rođendanske proslave.

“Postali smo prepoznatljivi u Jajcu, a možda i šire po organizaciji istih. Do sada smo zajedno sa djecom proslavili preko 900 rođendana. Veliku podršku u svemu nam pružaju roditelji i što je najbitnije zadovoljni su  našim radom.”

“S obzirom na to da je Jajce višenacionalna sredina, sretni smo zbog činjenice da sva djeca rastu u zajedništvu i zdravom okruženju.”

Osim druženja i zabave, za mališane smo pripremili i edukativne sadržaje. Shodno tome, dva puta sedmično organiziramo časove engleskog jezika, a do sada je osnove savladalo više od stotinu dječaka i djevojčica. Naši mališani su imali priliku učestvovati u kulturno zabavnom dijelu ceremonije otvaranja 4. Sajma turizma i eko proizvoda STEP-Jajce.

Igraonica „Barimba“ vam nudi cjelodnevne boravke za djecu, gdje su cijene pristupačnije ako se radi o većem broju djece iz iste porodice, kao i boravke od 3-6 sati dnevno, ovisno o vašim željama i potrebama, a za djecu koja idu u školu imamo i produženi boravak. Cijene boravka u igraonici kreću se od  3 KM za jedan sat do 16 KM za osam sati boravka.

Za dodatne informacije nas možete kontaktirati putem našeg facebook profila: „Barimba Jajce“, na brojeve telefona: 065 497-085 ili 063 297-223 ili na e-mail adresu barinbajajce@gmail.com .

Naša vrata su širom otvorena za svu djecu i roditelje koji žele doći i upoznati se sa našim radom. 

Comment here