BiHVijesti

Pucao u ženu dok je bila u šanku: Optužnica protiv policajca zbog pokušaja ubistva konobarice

Optuženom se stavlja na teret da je, kao policajac PP Drvar, nakon završetka noćne smjene, u UO “Scorpion” ispalio hitac prema radnici, dvadesetpetogodišnjoj A.G., koja je zadobila teške povrede unutrašnjih organa i prijelom pršljena

Općinski  sud u Livnu potvrdio je optužnicu Općinskog tužilaštva protiv 28-godišnjeg S. S. iz Drvara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Optuženom se stavlja na teret da je, kao policajac PP Drvar, nakon završetka noćne smjene, u UO “Scorpion” ispalio hitac prema radnici, dvadesetpetogodišnjoj A.G., koja je zadobila teške povrede unutrašnjih organa i prijeloma pršljena.

U optužnici se precizira da je osumnjičeni prije pucanja konzumirao alkohol za šankom navedenog ugostiteljskog objekta te da je nakon toga u jednom trenutku uzeo službeni pištolj kolege s kojim se nalazio u društvu iz kojega je s udaljenosti od jedan metar ispalio hitac prema A.G., koja se nalazila unutar šanka.

Iz Općinskog tužilaštva podsjećaju kako je u ranijem periodu prema optuženom, na prijedlog istog tužilaštva u Livnu, bio određen i jednomjesečni pritvor.

Comment here