Recepti

PUNJENI ŠAMPINJONI SA MLJEVENIM MESOM

PUNJENI ŠAMPINJONI

Kombinacija šampinjona i mljevenog mesa odličan je odabir kad želite pripremiti nešto sočno, ukusno i primamljivo. Velika prednost ovog jela je što ne zahtjeva puno vremena za pripremu, a u trenu oduševljava goste.

PRIPREMA:

Sitno sjeckani luk prepržite na ulju do zlatno žute boje. Peteljke šampinjona odvojite od klobuka i narežite na listiće. Na preprženi luk dodajte meso te sve zajedno prepržite te kad se meso malo stisnulo dodajte rezane šampinjone. Sve zajedno začinite sa soli, paprom i sjeckanim peršinom te dodajte rajčicu rezanu na kockice.

Šampinjone kratko prepržite na tavi ili grillu.

Vatrostalnu posudu premažite maslacem, poredajte šampinjone tako da klobuk bude prema gore te smjesom mesa napunite svaki šampinjon. Na vrh šampinjona posložite sir rezan na trakice te stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stepemo na gornju rešetku i pecite 20-30 minuta.

Najbolje poslužiti uz zelenu salatu.

Comment here