LifestyleSavjeti

Razlozi zbog kojih brakovi propadaju, a niste toga ni svjesni

Možda vam se neke stvari čine kao sitnica, no s vremenom sitnica postaje ogroman problem preko kojeg se više ne prelazi.

Nedostatak komunikacije

Mnogi parovi ne znaju kako komunicirati, izdvojite vrijeme za razgovor. Pričajte o svom danu i problemima koji vas muče. Redovni razgovori neće vas dovesti do točke ‘pucanja’ i nakupljanja osjećaja.

Nedostatak brige

Svaki odnos dođe do tačke kad sve ‘maske padaju’, odnosno ulazak u sigurnu zonu. Ona naravno ima svojih prednosti, no problemi nastaju kad se čovjek u udobnost previše ‘ušuška’.

Zna se lako dogoditi da partneru sve rjeđe pokazujete koliko ga volite, cijenite i koliko se brinete za njegove/njene osjećaje. Stručnjaci kažu da brakovi imaju tendenciju da ne uspiju kad jedan (ili oba) partner prestane brinuti za drugog i kad se ljubav i prijateljstvo pretvore u ljutnju i zamjeranje. Nemojte da prođu sedmice ili mjeseci, a da ne odete na spoj. I nemojte uzimati partnera zdravo za gotovo.

Mali znak pažnje, komplimenti, slatka poruka mogu učiniti čuda. Njegujte svoj odnos sa zdravom dozom ljubavi i pažnje.

Nedostatak predanosti

Na braku se treba raditi,  ponekad jako puno. No, ako ste osoba koja ne voli sukobe ili brzo odustaje, možete doći do razvoda, a da se niste ni okrenuli. Sve je u redu, ako o problemu ne želite odmah razgovarati, ali ponašati se kao da on ne postoji, neće vam donijeti sreću u braku. Došlo je do teškog perioda, a vaše rješenje je jedino razvod, razmislite opet. Vidjet ćete da zajedno možete doći do brojnih rješenja. Ako se još volite.

Nedostatak intimnost

Intimnost treba njegovati, hraniti i održavati, kada život uzme maha seks pada na kraj liste prioriteta. Kažu da on nije najvažniji, ali ako ga nema, onda dolazi do velikog problema. Ponovno stvorite te intimne trenutke. Upalite mirisne svijeće, kuhajte zajedno uz dobru muziku, opustite se uz čašu vina, zaboravite na mobitele…

Comment here