BiHVijesti

Rijeke se povlače iz poplavljenih područja, a ljudi nastoje da očiste velike količine smeća i blata iz kuća i dvorišta (Kiseljak, Busovača, Travnik, Zenica, Žepče…)

Poplave-u-BiH-Kiseljak,-Zenica,-Busovača

Situacija je danas nešto mirnija, prvenstveno zbog prestanka padavina, saopštila je glasnogovornica Majda Kovač za N1. Vodostaj rijeka je u stagnaciji ili opadanju, prenosi Federalna novinska agencija.
 
U izjavi za agenciju Anadolija, direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak kaže da su poplave najviše pogodile srednju Bosnu i da su najviše stradala područja Zenice, Kiseljaka i Busovače.
 
U Zenici i Kaknju je na snazi proglašeno stanje prirodne nesreće, saopćeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona.
 
Stanje prirordne nesreće na snazi je i u Kiseljaku, Busovači i Travniku, prenosi Slobodna Evropa.

Na podučju Zenice najkritičnije je uz sliv rijeke Bosne, Lašve, ali i drugih rijeka. Vodostaj rijeke Bosne izmjeren jutros u sedam sati u Zenici iznosi 450 centimetara, što je za 50 centimetara manje u odnosu na jučer.

U Busovači i Kiseljaku je mnogo poplavljenih kuća usljed velikih poplava, dok iz Federalne uprave civilne zaštite saopštavaju da su neke ceste danas učinili prohodnijim u toj općini.

Comment here