SvijetVijesti

Safija rekla da kupuje gorivo za motorku pa zapalila bivšeg muža Sulejmana i njegovu djevojku

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je optužnicu protiv Safije Klimenti, zbog sumnje da je zapalila bivšeg muža Sulejmana Murića (61) i njegovu nevenčanu suprugu Sedinu Mocević (45) dok su spavali u kući 8. januara.

Tužilaštvo je saslušao taksistu koji je na dan kada se dogodila tragedija, prevezao Safiju do kuće njenog bivšeg muža te je na putu do njenog nekadašnjeg porodičnog doma, odvezao i do benziske pumpe da kupi gorivo koji je koristila za izvršenje krivičnog djela.

Taksista B. S. je potvrdio da je kobnog dana rekla kako je “uzela gorivo djeci za motornu testeru”.

– Na benzinskoj pumpi kupila je dva litra benzina, ušla u kuću kroz prozor od kupatila, otvorila vrata od dnevnog boravka, s vrata isprosipala benzin i zapalila ga upaljačem – navedeno je u rješenju o određivanju pritvora.
Klimenti je pritvor produžen zbog opasnosti od bjekstva, na osnovu toga što je djelo koje joj je stavlja na teret posebno teško zbog načina izvršenja i posljedice, piše Dan.

– Kada se životna situacija u kojoj se našla okrivljena dovede u vezu sa činjenicom da ona ima šestero djece, od kojih petero živi van Crne Gore, od kojih može zatražiti i dobiti pomoć u slučaju bjekstva, pravilan je zaključak prvostepenog suda da navedene činjenice u svojoj ukupnosti upućuju na zaključak da bi se okrivljena, ukoliko bi se našla na slobodi, dala u bjekstvo i na taj način ometala vođenje krivičnog postupka – piše u odluci Apelacionog suda kojim je odbijena žalba advokata okrivljene na odluku o produženju pritvora.

Podsjetimo, Safija je priznala podmetanje požara navodeći kako joj nije bila namjera ubiti bilo koga. Ona je kazala i kako nije poznavala ljubavnicu bivšeg muža, ali da nije mogla podnijeti da druga žena živi u kući koju je ona sa Sulejmanom zajedno gradila.

Safija se od bivšeg muža razvela 2011. godine zbog, kako tvrdi, neprestanog maltretiranja, a prijavljivala ga je čak i za zlostavljanje.

Comment here