Vijesti

Salko Bukvarević primio zahvalnicu od “ratnog zločinca”

Već smo objavili kako SDA putem svojih portala nastoji da uništi Envera Zornića kojem je montiran proces u ratu za ubijanje nekoliko civila, po komandnoj odgovornosti, a sve radi jeftinih političkih poena.

Zanimljivo je da je u tom istom procesu osuđen i Izet Tinjak i to na 15 godina zatvora.

01. jula ove godine Salko Bukvarević, ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBIH primio je “ratnog zločinca” Tinjak Izeta koji mu je donio zahvalnicu jer je pomogao obilježavanje godišnjice bitke na Hrasnu brdu. Po ovoj kontrukciji moglo bi se kazati kako sadašnja SDA podržava ratne zločince.

Zaista nije jasno zašto politički vrh Bošnjak optužuje nevine, časne, poštene i vrijedne borce koji su se borili za Bosnu i Hercegovinu. Zašto SDA nije izvršila reviziju određenih postupaka koji su montirani od strane sarajevskih moćnika (Muslimovića, Alispahića i drugih po mišljenju Zornića)?

Zašto napadate Zornića, a primate Tinjaka Bukvareviću? Da li kod Vas ima čast, vjera i ponos ili radite sve radi jeftinih političkih poena. Jasna odrednica ubistva, zločina, nevinog čovjeka mora biti iznad i SDP-a, iznad SDA i svih drugih plitičkih stranaka i različitih interesa.

Comment here