Recepti

Šareni ručak

Šareni ručak

 

Ukusno jelo koje se brzo priprema, veselo i šareno zbog mnoštva boja budi apetit i kod onih koji baš i nisu gladni.

 

Sastojci

 

Priprema

  1. U tavu stavite ulje, pola maslinovo, pola suncokretovo, meso izrežite na kockice, posolite i pobiberite po želji i kuhajte na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme izrežite paprike na kockice i kad je meso skoro gotovo dodajte u tavu. Dodajte malo soja umaka, ne previše da jelo ne bude preslano i mini rajčice prerezane na polovice . Kuhajte još nekoliko minuta, paprika mora omekšati, ali ne smije biti kuhana.

2. U posudu stavite malo maslinovog ulja, popržite mrkvu narezanu na kockice, i zatim dodajte šoljicu integralne riže. Dodajte 4 čaše vode, malo currya, posolite i kuhajte cca 30-35 min dok riža ne omekša. Pred kraj umiješajte kukuruz i grašak.

3. Poslužite uz zelenu salatu.

Posluživanje

Ukoliko vam se jako žuri, možete upotrijebiti umjesto integralne riže i običnu bijelu. Zbog mnoštva boja ( paprika, kukuruz, rajčica, mrkva, grašak) jelo izgleda prekrasno, vrlo je ukusno i nadasve zdravo.

Comment here