LifestyleSavjeti

Savjeti i trikovi do savšene brade

Uređivanje brade

Najjednostavnija stvar u formiranju brade čekanje je da naraste, ti blaženi tjedni bez brijanja, promatranje i čekanje dok dlačice na vašem licu postaju duže, deblje i gušće. U tom razdoblju osjećate se dobro i ispunjava vas toplina – osobito u području brade.

Za rast dlaka na licu potrebno je da pravilno tretirate mrtve stanice kože. Pravite pilinge jednom sedmično kako biste očistili pore i dali kosi dovoljno prostora za rast. Također, piling će potaknuti protok krvi u stanice kože koje omogućavaju brz rast dlaka na licu.

Hladna voda zaustavlja proces rasta kose i zamrzava stanice. Operite lice toplom vodom tri puta na dan, kako biste održali dobru cirkulaciju krvi i pojačali rast kose. Koristite sredstvo za čišćenje lica koje će ubrzati rast kose i dubinski očistiti kožu. Nabavite hidratantnu kremu u kojoj je eukaliptus glavni sastojak jer je on koristan za rast dlaka na licu.

Dlačice na bradi kod svakoga su drukčije: kod nekih muškaraca uredno rastu prema dolje dok drugima strše na sve strane. Ako vaše rade ovo drugo, nanesite malo ulja za bradu i počešljajte bradu prema dolje. Ulje za bradu omekšava dlačice dok se pomada može koristiti za oblikovanje brade ili brkova. Ne morate napuniti kupaonicu desecima skupih proizvoda – sve što trebate je nekoliko dobrih osnovnih.

Duljina brade ovisi o licu. Muškarci s više okruglom glavom poželjno je da puštaju u dužinu s trimanje bočnih strana kako bi se na neki način produljio oblik lica. Muškarci s užim glavama mogu pustiti više brade sa strane, a skratiti je po duljini, čisto da se dobije puniji i šiti oblik lica.

No, sve su to svojevrsni, nazovimo ih, modni i stilski dodaci. Sama priroda i genetika je pametnija od nas, tako da ako slijedimo i njegujemo prirodni oblik brade, možemo biti sigurni da je to najbolja duljina i oblik brade. Stilovi su se kroz povijest mijenjali, tako i oblici brade, a sve je definiralo društvo.

Budite ono što jeste i nosite bradu koju vam je namijenila genetika i prije svega priroda, a najbitnije od svega je da nosite bradu u kojoj se osjećate najugodnije.

Comment here