BiHVijesti

SDA Kiseljak ucjenama u školstvu želi profesionalno uhljebiti Asmera Japaura

Kiseljak

Općinska organizacija Socijaldemokratske partije BiH saopštenjem želi upoznati javnost sa stvarnom istinom u vezi usvajanja Odluke o prenosu nadležnosti iz oblasti obrazovanja sa kantona na Općinu Kiseljak.

Sramotan je način i medijska hajka koju protiv našeg vijećnika u Općinskom vijeću Kiseljak Nihada Junuzovića vode članovi SDA Kiseljak i Islamske zajednice Kiseljak, koja je kao i uvijek vjerni satelit ove političke organizacije u našoj Općini.

SDP BIH Kiseljak je optužen da je glasao za ukidanje područnih škola koje rade po bosanskom nastavnom planu i programu i da je digao ruku za ukidanje Bosanskog jezika u Kiseljaku?!

To je notorna laž i apsolutna zamjena teza od strane press centra SDA Kiseljak, koja za cilj ima samo jedno, diskreditaciju najaktivnijeg vijećnika, koji je za razliku od cijelog Kluba vijećnika SDA imao kontruktivan odnos spram svog mandata, za razliku od gospode iz SDA koja ne priznaje dopredsjedavajućeg OV Kiseljak kao legitimnog i koji, uglavnom, u radu OV učestvuju ignorirajući tačke dnevnog reda, ali svejedno priznaju legitimno pravo za naplatiti svoj nerad u OV Kiseljak.

Odlukom o prenosu nadležnosti iz oblasti obrazovanja se dešavaju samo dvije nove stvari u obrazovanju na našoj općini:

1.OV Kiseljak imenuje članove Školskog odbora.
2. Načelnik Općine daje saglasnost na imenovanje direktora škola

Iz navedenog jasno je koji je problem SDA Kiseljak i njihovih poluinformisanih satelita, ato je što će na ovaj način njihovo manipulisanje izborom članova Školskog odbora, koji bi imenovali direktore škola, bilo onemogućeno i na taj način oni bi ostali bez svojih poluga “moći” odlučivanja o sudbinama djece na teritoriji Općine Kiseljak, sudbinama njihovih roditelja i usmjeravanju u društvenom ponašanju roditelja djece koja pohađaju škole u kojim je uticaj SDA očigledan.

Osim toga veliki problem predstavlja i revizija uposlenih i prijem novouposlenih prosvjetnih radnika, jer je SDA Kiseljak u proteklih 18 godna do savršenstva izvela privatizaciju OŠ Kiseljak 1. i svojom mašinerijom nacionalističke retorike svakim danom ukrupnjavaju i na taj način stvaraju još težu situaciju za život svih stanovnika Općine Kiseljak.

Javna je tajna da su u OŠ Kiseljak 1. uposleni svi najbliži članovi porodica, članova koji se nalaze u najužem ukovodstvu SDA Kiseljak, te da svaki prosvjetni radnik koji se ne uklapa u njihovu matricu rada je izopćen iz radnog kolektiva ili radi u jako lošim radnim uslovima.

Koliko je duboko SDA Kiseljak zagrizla u matricu nacionlizma govori i činjenica da su spremni djecu i njihove roditelje izložiti medijskim torturama zbog ispunjenja njihovih ciljeva, bez obzira na činjenicu kako će se njihovo djelovanje reflektovati na samo društvo, jer najbitnije od svega napisanog i urađenog je jedan jedini uslov koji je SDA Kiseljak imala, kako bi podržala spornu Odluku, a to je profesionalni angažman predsjedavajućeg u OV Kiseljak.

Za to mjesto je konkurisan Japaur Asmer, predsjednik SDA Kiseljak. Da pojednostavimo, Klub vijećnika SDA bi glasao za “spornu” Odluku, ukoliko bi njihov predsjednik dobio što traži.

Znači, djeca koja rade po bosanskom planu i programu, za koju su u SDA Kiseljak zabrinuti, bi bez problema nastavili svoje školovanje ukoliko gospodin Asmer Japaur dobije platu profesionalnog predsjedavajućeg OV Kiseljak!

Također, zbog javnosti moramo da naglasimo da bi zahtjev za profesionalizaciju možda i imao smisla kada bi Klub vijećnika SDA Kiseljak čestito radio svoj posao i bio dosljedan sebi. Za napomenu, u mandatu 2012-2016 Općinskog vijeća Kiseljak, prijedlog za profesionalni angažman predsjedavajućeg OV Kiiseljak je tadašnji Klub SDA odbio, a u tom Klubu je i u pomenutom mandatu sjedio “obespravljeni” Asmer Japaur.

Da ne bi bilo zabune, također da prisjetimo javnost o ozbiljnosti djelovanja SDA Kiseljak kroz Vijeće, ogleda se i u mandatu 2008-2012, kada je tadašnji predsjedavajući OV Kiseljak, koji je bio član SDA Kiseljak, protuzakonito otuđio pečat OV Kiseljak i na svaki način opstrurao rad Općine Kiseljak, a posebno provedbu Budžeta, od kojeg je zavisio veliki broj socijalno ugroženih porodica u Kiseljaku.

Na kraju, pozivamo građane Kiseljaka da otvore oči i pogledaju oko sebe ko i kako radi za građane naše Općine i želimo jasno staviti do znanja svima da SDP BiH Kiseljak nikada neće biti na strani nacionalno-vjerskih prevrata, već na strani običnog građanina i prosperiteta našeg Kiseljaka.

Na kraju, OO SDP BiH Kiseljak daje punu podršku svojim vijećnicima u OV Kiseljak, Nihadu Junuzoviću i Nedžadu Džafiću.

SDP.ba

Comment here