BiHVijesti

SDP-u će biti zaplijenjen prvi sprat zgrade u Alipašinoj ulici

Ova zgrada, u kojoj je od 1997. godine do februara 2018. godine Vlada Federacije BiH bila podstanar i plaćala mjesečnu kiriju SDP-u BiH 42.579 KM, od aprila mjeseca ove godine može se naći u ponudi za izdavanje.

Kantonalni porezni ured Porezne uprave FBiH zbog neplaćenog poreza u iznosu od 212.758,13 KM planirao je prije nekoliko mjeseci plijeniti imovinu SDP-a BiH u Sarajevu.

Nakon toga, ova politička partija je sklopila sporazum sa Poreznom upravom FBiH (Kantonalni porezni ured Sarajevo), te je plaćanje duga odgođeno do 6. novembra ove godine.

Šest mjeseci odgode plaćanja duga nosi sa sobom i zatezne kamate u iznosu od 22.624,13 KM, čime se ukupan porezni dug SDP-a BiH penje na 235.382,26 KM.

Kantonalni porezni ured je u skladu sa Pravilnikom o procedurama prisilne naplate poreznih obveza, kao garanciju uzeo nepokretnu imovinu dužnika, prvi sprat poslovne zgrade u Alipašinoj ulici, procijenjen na 630.000 KM.

Ova zgrada, u kojoj je od 1997. godine do februara 2018. godine Vlada Federacije BiH bila podstanar i plaćala mjesečnu kiriju SDP-u BiH 42.579 KM, od aprila mjeseca ove godine može se naći u ponudi za izdavanje na web stranici olx.ba.

Kako je navedeno, radi se o upotrebnoj površini od oko 4.300 metara kvadratnih i pripadajući parking oko zgrade.

Objekat je, stoji u opisu, pogodan da se prilagodi za više namjena tipa: hotel, poslovna zgrada, sjedište banaka, firmi…  Cijena najma nije navedena.

Comment here