BiHVijesti

Snježne padavine otežale odvijanje saobraćaja

Nove snježne padavine otežale su saobraćanje u većem dijelu zemlje. Posebno skrećemo pažnju na dionice preko planinskih prevoja. Izdvajamo putne pravce: Tarčin-Konjic, Sarajevo- Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje,Novi Travnik-Bugojno kao i puteve koji od Livna vode ka Kamenskom, Kupresu i Mrkonjić Gradu. Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na ovim dionicama obavezna je upotreba lanaca. U ostalim predjelima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog rekonstrukcije mosta, za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno. Za vrijeme ove obustave alternativni pravac je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog zapaljenog teretnog vozila na dionici magistralnog puta M-6.1 Mostar-Široki Brijeg u mjestu Međine, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na putnom pravcu Ljubogošta-Podromanija, zbog ugaženog snijega na kolovozu na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju usporeno

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Comment here