BiHVijesti

Srce za djecu-Da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica daleko čuje

Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ i ove godine obilježava Zlatni septembar, mjesec podizanja svijesti o dječijem raku.

Tako žele ukazati na probleme s kojima se suočavaju ti mališani i njihove porodice, nakon intenzivnog bolničkog liječenja, kao i na potrebe nakon izlaska iz bolnice.

– Cilj ‘Zlatnog septembra’ je da podignemo svijest o svim aspektima borbe s dječijim rakom, u periodu boravka u bolnici i po povratku u matičnu sredinu nakon liječenja. Činjenica da troje od četvero djece pobijedi u borbi protiv raka, govori sama za sebe. Za četvrtu porodicu dogodi se nezamislivo – navodi se.

U Udruženju ‘ovaj septembar žele obojiti u zlatno, podići svijest našeg društva i poslati jaku poruku da postoje različiti životi puni poteškoća poslije raka, kako kod djece koja se izliječe tako i kod porodica djece koja izgube bitku’. Naglašavaju da je to doprinos da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica što dalje čuje.

Početak kampanje Zlatni septembar ‘Život poslije raka…Borba se nastavlja’ najavljen je za 1. septembar na Trgu Djece Sarajeva, s početkom u 13 sati. U toku kampanje, u nekoliko bh. gradova, bit će upriličena projekcija filma ‘Velika bijela kuća’.

Comment here