Vijesti

Starca zadavio komšija, pa tri dana KRIO DOKAZE

D.M. (54) iz Ugljevika uhapšen je zbog sumnje da je ubio Simu Simića u naselju Ugljevička Obrijež, rekao je načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić.

On je naveo da je osumnjičeni, koji je pod nadzorom tužilaštva, sa žrtvom bio u komšijskim odnosima, a policiji je od ranije poznat po djelima nasilja u porodici i sklon je alkoholu.

Uhapšeni je Simića ubio 11. Februara, a kao mogući motiv se spominje međukomšijska netrpeljivost.

-Ovo djelo je specifično jer je prijavljeno 14. februara i izvršilac je imao tri dana prednosti da sakrije tragove i pripremi alibi, bio je nejasan motiv ubistva, a dežurni ljekar je ocijenio da je u pitanju zadesna smrt – naveo je Ćosić na konferenciji za medije.

Prema njegovim riječima, iskusni policijski inspektori su uočili povrede na tijelu lica i druge sumnjive tragove, zbog čega su insistirali na obdukciji.

Obdukcioni nalaz pokazao je da je riječ o nasilnoj smrti davljenjem koja je nastupila tri dana prije nego što je tijelo pronađeno u kući u kojoj je S.S., živio sam.

Ćosić je rekao novinarima da u Policijskoj upravi Bijeljina nema slučajeva neriješenih ubistava, prenosi Srpskainfo.

Dolazio je jedan momak pred kuću, koji je obavljao povremeno poslove cijepanja drva, i vidio je režijske račune ubačene u obuću na terasi. Tada se posumnjalo da nešto sa Simom nije uredu. Kuća je otključana i zaključana. Ključa nema. Ništa nije ispreturano po kući. Tako sam čuo – kazao je Jovo Simić.

On kaže da nikada nije ulazio u Siminu kuću, niti su prozori njegove kuće okrenuti ka njegovoj kući da bi nešto mogao na vrijeme primijetiti.

– Niko od nas sada nije siguran ovdje, u komšiluku. Neprijatno nam je da zanoćimo u kući. Vjerujem da će policija pronaći otiske i da će ih trag dovesti do ubice. Svi mi želimo da se ovo ubistvo što prije rasvijetli – kaže Jovo Simić.

crna-hronika.info

Comment here