LifestyleSavjeti

Što radite krivo? Muškarci, evo kako možete osvojiti ženu

Savjeti kako osvojiti ženu

Već dugo pokušavate osvojiti kolegicu s posla, no ona vas ne primjećuje ili vam jednostavno ne polazi za rukom pronaći onu pravu s kojom biste mogli imati nešto više? Istraživači diljem svijeta možda su pronašli rješenja vaših problema. Evo što sve, prema mišljenju stručnjaka, trebate popraviti kako biste osvojili ženu i možda baš u njoj pronašli ljubav svog života.

Privlačnost je poprilično komplikovano objasniti, a čak i naučnici sa sigurnošću ne mogu dokučiti zbog čega dolazi do tog osjećaja. Ipak, brojna eksperimentalna istraživanja daju naslutiti kako postoje neke karakteristike kod muškaraca koje žene privlače više, dok druge djeluju odbojno na ženski rod.

Tražite li partnericu koju ćete osvojiti na prvi pogled, ova istraživanja mogla bi vam pomoći da postanete muškarac kojeg bi poželjela svaka žena.

1. Potražite znakove flerta

Antropologinja sa Sveučilišta Rutgers, Helen E. Fisher tvrdi kako žene diljem svijeta odašilju jednake signale kada ih neki muškarac privlači.

‘Žena se prvo nasmiješi i podigne obrve prije nego što polako otvori oči i zagleda se u smjeru muškarca koji joj se dopada. Zatim spusti kapke, lagano nakosi glavu  i odmakne pogled. Često prikrije lice rukama, nervozno se smijuljeći pa zatim pokušava zakloniti osmijeh dlanom’, izjavila je zaPsychology Today.Ova gestikulacija i mimika toliko su prepoznatljive da je njemački znanstvenik Eibl-Eibesfeldt uvjeren kako je riječ o urođenoj reakciji koju žene koriste kako bi signalizirale seksualni interes.

2. Tražite nekog tko je ‘u vašoj ligi’

Muškarce i žene privlače osobe jednako atraktivne kao što su i oni. Istraživači s američkog Sveučilišta Berkeley usporedili su 60 muških i 60 ženskih profila na jednoj web stranici za traženje partnera. Iako većina korisnika ima naviku javiti se vrlo atraktivnim osobama, zamijećeno je kako će odgovor dobiti ako je ta osoba u njihovom rangu sudi li se prema izgledu.

‘Udvarate li se osobi koja je podjednako atraktivna kao i vi, izbjeći ćete dvije stvari. Ako je osoba puno zgodnija od vas, brinut će vas hoće li vas ta osoba ostaviti ili hoće li vas varati. Ako je vaš partner manje atraktivan od vas, mučit će vas pitanje jeste li mogli naći boljeg’, rekao je za Independentpsiholog Mark Sergeant.

3. Pustite bradu

Istraživači sa Sveučilišta u Walesu su 2013. godine tražili od 177 heteroseksualnih muškaraca i 351 ženu da ocijene izgled 10 muškaraca na fotografijama. Žene su muškarce koji njeguju lagano zapušteni izgled s bradom od tjedan dana ocijenile kao najzgodnije.

4. Budite dragi

Jedan od najuspješnije dokumentiranih otkrića u psihologiji je halo efekt, a riječ je situaciji kada uzmemo samo jedan aspekt neke osobe i primijenimo ga na njegov cjelokupan karakter. Zbog toga pogrešno vjerujemo kako su lijepe osobe i uspješne u poslu koji rade, što nužno ne mora biti istina.

No halo efekt funkcionira i u obrnutom smjeru. U jednom kineskom istraživanju provedenom 2014. godine 100 mladih ljudi dobilo je zadatak ocijeniti osobe na fotografijama uz koje su pisali razni epiteti poput drag ili iskren, te oni negativni poput zloban.

Osobe s fotografija koje su opisane pozitivno, ocijenjene su atraktivnijima od onih s lošim karakternim osobinama.

5. Nosite crveno

Istraživanje iz 2010. u kojem su sudjelovali ispitanici iz Kine, Engleske, Njemačke i Amerike, pokazalo je da žene najviše privlače muškarci koji su nosili crvenu odjeću. Žene su birale između muškaraca odjevenih u crvenu ili zelenu majicu, a rezultati su drastično prevagnuli u korist crvene boje.Jednake su rezultate dobili kada su zelenu majicu zamijenili i nekim drugim bojama.

6. Trudite se nasmijati partnera

Mnogobrojne studije pokazale su kako žene privlače muškarci koji ih znaju nasmijati. U jednoj maloj francuskoj studiji, muškarac je u baru prepričao vic prijatelju koji je sjedio do njega, a za stolom pokraj njih sjedila je žena koja je mogla čuti o čemu muškarci razgovaraju.Nakon što je muškarac ispričao vic, prišao je ženi i zatražio broj telefona. U drugoj verziji situacije, ženu za stolom pokraj je broj zatražio muškarac koji je slušao vic, a svaki je scenarij ponovljen 60 puta.

Nakon što bi se žene ustale od stola, prišao bi im istraživač i zatražio od njih da ocijene muškarce na temelju njihove atraktivnosti i inteligencije te da se izjasne bi li ili ne s njim željele imati ozbiljniju vezu. Rezultati su pokazali da je muškarac koji je ispričao vic imao tri puta veće šanse dobiti broj od onog koji se nije trudio biti smiješan, te je ocijenjen atraktivnijim i inteligentnijim.

7. Ne dijelite joj previše komplimenata

Znate one muškarce koje svi smatraju kretenima, a opet nemaju nikakvih problema da osvoje devojku?! Sada ćemo vam objasniti o čemu je tu riječ. Kada dajete dami previše komplimenata izgledate kao da ste mnogo ispod nje, iako vi samo želite da joj se dopadnete i sebe podignete na njen nivo. Trik je da pronađete ravnotežu, tako da ne izgledate kao da ste potpuno izgubljeni, ali ni kao neko ko će je uhoditi.

8. Ako koristite fraze, žene znaju da vam je samo jedno na pameti

Čak iako to još uvek niste shvatili, verujte nam, nijedna žena (pa ni one koje su raspoložene samo za zabavu) vam se neće predati. One uglavnom znaju sve sitnice oko zavođenja i ako joj priđe momak sa izjavama koje su toliko providne, spavaćete sami.

Comment here