PolitikaVijesti

Sve će da gori: Vesna Švancer privodi kraju pisanje knjige u kojoj je glavni junak Fahrudin Radončić!

SARAJEVO – Nakon Armina Cibre, bivšeg tjelohranitelja Fahrudina Radončića, koji je o svom nekadašnjem poslodavcu objavio već tri knjige, još jedna bliska saradnica lidera SBB-a, upušta se u publicistički poduhvat.

Bivša visokopozicionirana članica SBB-a BiH i bivša potpredsjednica Parlamenta FBiH, Vesna Švancer, privodi kraju svoju knjigu pod radnim naslovom “Progonjena”, čiji će sadržaj zatresti političku scenu u BiH, a naročito lidera SBB-a Fahrudina Radončića i njegove najbliže poslovno-političke saradnike koji su glavni akteri knjige.

Vesna Švancer je bila jedna od bližih saradnica osnivača i predsjednika SBB BiH Fahrudina Radončića. Neslužbeno, kako doznaje Slobodna Bosna, u knjizi će objaviti šokantne detalje o poslovnim i političkim aktivnostima Fahrudina Radončića i cijele mreže njegovih njegovih saradnika.

Švancer u knjizi detaljno piše na koji način je izvlačen novac iz državnih institucija, koja je bila uloga u tome Muniba Jusufovića zvanog Kardelj, Veska Drljače, Nasira Beganovića, Adalete Kurtović, te Fuada Čibukčića, direktora Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH kao i njegove supruge Vande, koja je ranije bila jedna od direktorica Radončićeve kompanije “Avaz Roto press”.

Vesna Švancer će u svojoj knjizi opisati i svoje, kako tvrdi, „protupravno hapšenje, pritvaranje i politički progon“, te mobing za koji je uvjerena da je dolazio iz “SBB kuhinje”.

Knjiga će se pojaviti u prodaji krajem maja ove godine.

Taman kao idealan poklon za sve SBB-ovce i sezonu ljetovanja na potezu od Porto Montenegra do Rožaja.

Comment here