LifestyleSavjeti

Top 5 načina da iskoristiš palete

Posljednih godina, palete su pravi hit, jer se mogu iskoristiti na nebrojeno mnogo kreativnih načina. Nalaze se u baštama, kafićima, našim domovima. Od njih se prave stočići za kafu, kreveti, foteljice, nasloni, na njih se kači cvijeće ili svjetla.

Sto za kafu

Mnogi kafići se odlučuju upravo za ovu opciju jer je pogodna bilo da se prati rustični izgled sasvim, bilo da je u pitanju lokal na plaži ili kraj reke. Uz ovakve stočiće idu idealno lejzi begovi kao i taburei. Nerijetko se samo preko površine postavi staklena ploča, a onda između možete dodati i brojne autentične detalje specifične baš za vas. Ova opcija je savršena i za kućnu varijantu, baštu ili terasu.

Krevet za spavanje

Apsolutno jednostavno rješenje naročito za stanove za rentiranje gdje pored rustičnog izgleda dobijamo i praktičnost, kada u suštini i sam naslov odnosno ploča kreveta i baza postaju stabilna konstrukcija od paleta. Dobar dušek, udobnost zagarantovana i to je to.

Police za knjige

Dovoljno je iskrenuti ih uspravno i pomalo isjeći i dobijamo uz par daščica i malo farbe idealno rješenje za svačiji dom. Palete su takvih dimenzija da u njih uredno stanu knjige i sveske, a mogu se staviti i kao viseći elementi, ali i kao komodice.

Police za cvijeće

Ako palete isječemo na specifičan način, dobićemo idealnu podlogu za cvijeće, a naročito za zelene biljke koje imaju pad. Na ovaj način se može kreirati neka vrsta viseće bašte koja neće biti samo lijep dodatak za estetiku vašeg doma, već i zdrav kutak koji je važan i po feng šuiju, ako to pratite.

Palete kao namještaj

U suštini, namjena je široka, pa tako ne samo što možete od paleta napraviti čitavu krevetnu konstrukciju, već možete i stolice, fotelje, a najčešće TV komode. Malo igre s bojama daleko ide, pa su popularne bijela i crna boja, ali i jarke poput crvene ili zelene. Poigrajte se. Kada je ovaj nameštaj u pitanju – barem ne rizikujete previše.

Comment here