Vijesti

Zašto je rad trgovinama nedjeljom samo u Kiseljaku zabranjen?

općina Kiseljak

Dana 27.04.2020. godine Općinski štab civilne zaštite općine Kiseljak donio je Odluku kojom se dozvoljava poslodavcima da organiziraju slobodno radno vrijeme trgovina, benzinskih pumpi, ribarnica, pekara, knjižara itd.

Nedjeljom je rad dozvoljen samo benzinskim pumpama i pekarama i to do 13 sati. Nejasno je čime se ovaj štab općine Kiseljak rukovodi kada znamo da susjedne općine sa kojima teritorijano graniči općina Kiseljak dozvoljavaju rad danonoćno svim trgovinama, pekarama itd. Privrednici općine Kiseljak imaju velike gubitke nejdeljom jer im je općina u kojoj imaju sjedište i kojoj daju poreze zabranila rad nedjeljom dok privrednici iz drugih susjednih općina sasvim normalno rade.

Posebno treba cijeniti da se u ovim danima izvode poljoprivredni radovi, te je hrana i gorivo potrebno i za vikend a posebno nedjeljom kada se sjetva najviše i radi.

Ono što posebno pogađa muslimane općine Kiseljak jeste da ne mogu pred iftar kupovati ramazanije nedjeljom jer je rad trgovinama zabranjen a pekare rade samo do 13 sati. Muslimani općine Kiseljak su primorani da pred iftar nedjeljom idu u općine Busovača, Visoko, Ilidža po ramazanije.


http://www.opcina-kiseljak.org/nova-odluka-opcinskog-stozera-cz-o-nacinu-rada-gospodarskih-subjekata/


Comment here