BiHVijesti

U prepunoj dvorani KSC „Mladost“ održana manifestacija „Bajramu se radujemo, šehide ne zaboravljamo“

Visoko koncert

U dvosatnom kulturno-vjerskom programu manifestacije „Bajramu se radujemo, šehide ne zaboravljamo“ održane sinoć u KSC „Mladost“ Visoko,  uživala je mnogobrojna visočka publika i gosti koji su svojim prisustvom uveličali veliki muslimanski praznik – Ramazanski bajram i Dan šehida.

U bogatom programu nastupili su: Hfz. Aziz Alili, Armin Muzaferija, Bajro Perva, Grupa solista „Ašik“, Emir Fejzić i Hor imama  MIZ „Visoko“. Prisutni su imali priliku poslušati najljepše ilahije i kaside povodom značajnog datuma u kojem se sjećamo svih stradalih sugrađana – najboljih sinova BiH – naših šehida, ali u kojem ispraćamo i najdražeg nam gosta – mubarek mjesec Ramazan.

Tom prilikom obratili su se i jedni od organizatora manifestacije – glavni imam MIZ Visoko Midhat ef. Čakalović i gradonačelnica Visokog Amra Babić.

Nakon čestitki povodom Ramazanskog bajrama, gradonačelnica Babić se zahvalila gostima na dolasku, kojim su potvrdili da su Visočani itekako svjesni značaja žrtvi ratnih heroja i hrabrih bh. sinova.

“Sigurna sam da večeras ne postoji srce koje nije dirnuto. Sretna sam što smo napunili dvoranu “Mladost” i time pokazali da ne zaboravljamo naše šehide i poginule borce, te da se znamo na dostojanstven način radovati Bajramu. Hvala svim učesnicima koji su pripremili prekrasnu manifestaciju koja će nam dugo ostati u sjećanju”.

Dodala je i to kako je u dvorani “Mladost” prije 15 godina, drugog dana Ramazanskog bajrama, na Dan šehida, održana i promocija monografije šehida i poginulih boraca koja je publici prikazivana tokom početka programa sinošnje manifestacije.

“Na tom ekranu vidjeli ste 314 imena, 314 lica, 314 sinova i očeva. Ni nakon 15 godina mi ne posustajemo. Mi izdati ne znamo i s ponosom nastavljamo našu borbu za Bosnu i Hercegovinu” kazala je Babić u svom govoru.

Podsjećamo da su organizatori sinošnje manifestacije bili Grad Visoko, MIZ Visoko i Gračanica i Organizacija porodica šehida i poginulih boraca “Visoko 92”.

Program jedinstvene manifestacije kojim je obilježen veliki muslimanski praznik i Dan šehida završen je učenjem salavata i sure Ašere.

Comment here