LifestyleVijesti

Udruženje Art house iz Sarajeva na likovnoj humanitarnoj koloniji na otoku Zlarin

Ovih dana otok Zlarin kod Šibenika će biti domaćin jedne zanimljive likovne kolonije. Organizator likovne kolonije udruga “Kamenčići” će ugostiti umjetnike iz Sarajeva okupljene oko mladog i ambicioznog udruženja “Art house”. 


Učesnici kolonije su u prvom danu održali likovnu radionicu zajedno sa djecom. U narednim danima likovne kolonije na Zlarinu umjetnici će provest stvarajući nova umjetnička djela.

Likovna kolonija je humanog karaktera a svi prihodi od prodaje umjetničkih slika bit ce donirani djeci sa posebnim potrebama udruge „Kamenčići“.


Također, ovogodisnja likovna kolonija posvećena je  nedavno preminulom umjetniku Muhamedu Ćejfu koji je kao učesnik prošlogodišnje godine na ovom predivnom otoku ostavio svoja djela i dao veliki doprinos ovoj koloniji. Sa sloganom Muhameda Ćejfa  “Ovdje smo da se naježimo,” umjetnici ostavljajući sebe na platnima nastavljaju tradiciju likovne kolonije.


Umjetnici koji učestvuju na likovnoj koloniji su: Nijaz Gojak, Rasim Šahman, Senad Pepić,  Safet Begić,  Kemal Mehmedović,  Lamija Bašara, Dženana Taso i Ana Matić.

Kolonija će biti održana u periodu od 07.-14.juna

Comment here