BiHVijesti

Udruženje invalidnih i bolesnih osoba Blažuj je doniralo namještaj za djecu u vrtiću u Vlakovu

Udruženje invalidnih i bolesnih osoba Blažuj je doniralo dio namještaja koji je namjenski napravljen za djecu iz vrtića koji se nalazi u Vlakovu. Namještaj su izrađivali najmlađi članovi ovog udruženja.

Vrtić koji se nalazi u Vlakovu, mjesna zajednica Blažuj, općina Ilidža, počeo je sa probnim radom 1. jula i ima veliko interesovanje roditelja i djece. Obzirom da na ovom području MZ Blažuj koja broji preko 5 000 stanovnika nema ni jedan vrtić.

Takođe, na ovom području se ukazuje potreba i za igralištima za djecu sa produženim boravcima i slično.

Kako nam je kazao direktor udruženja invalidnih i bolesnih osoba Almir Išerić,za ovaj vid donacije smo se odlučili upravo iz razloga što na području ove mjesne zajednice nema niti jedan vrtić na tako veliki broj stanovnika.

“Ovo je lijepa priča i ovakve treba da podrze svi građani kao i institucije. Vrtić trenutno radi u sklopu udruženja “Dershana” koje se nalazi u prizemlju džamije Vlakovo. “

Ova džamija je nedavno otvorena i potpomagala je u liječenju oboljelih kroz apele koje smo organizovali za oboljele.

“Zaista bih da pohvalim ovaj džemat Vlakovo i njihove džematlije jer Vlakovo treba da bude prepoznatljivo i po lijepim dešavanjima a ne samo po groblju, istakao nam je Išerić. “

Comment here