LifestyleVijesti

Urnebesno: Pročitajte najorginalniji oglas za prodaju auta u BiH – Eldar Žilić

Pročitajte oglas za prodaju auta od Eldara Žilića iz Olova.

Prodajem BMW 320D model E90 2008 godina. Nije da mi je drago al’ auto sam i onako kupio bez saglasnosti supruge, sada znate kako mi je. Auto sam kupio od jarana rekao mi je kako je sve OK i da je motor u super stanju sve dok se ne pokvari. Bio je Euro 4 sada je Euro 2, jer sam povadio sva ta **** koja guše auto.

Auto je išao kao metak dok nije počeo da štuca. Majstor mi je rekao da mi je zaprljan DP Filter  i da mu nema spasa osim vidijum borera 17“ i bušenja, nisam ni znao šta je to dok nisam platio oko 280 KM popravak.

Onda je prešao u Euro 3. Auto se vozi svaki dan, jer se BMW klamfa, a možeš ga klamfati do 240 kmh- ko ne vjeruje neka proba sa mnom ako smije. Auto nema hrđe, jer ide toliko brzo da hrđa nema kada da ga ulovi.Nedugo iza toga auto je opet štucao na malom gasu pa je majstor rekao da je to EGR- opet nisam ni znao šta je to dok nisam opet platio skidanje EGR ili blanking ili EGR Off. Tako da sam opet bio sretan i zadovoljan. Zabava je koštala preko 300 keka. Sada znam sve o recirkulaciji i fitriranju ispušnih gasova i Euro normama. BMW opet ide ko metak.

Koristim ga svaki dan- ljeto zima. Nema problema s zimom jer ga iz mjesta ne možeš pomaći bez dvije tri godine iskustva sa zadnjom vučom, tako da je to OK. Auto nije garažiran jer je svaki dan na cesti, a nije ga ni vozila moja nana Hanifa, auto u garaži je pokvareno auto ili kupljeno na kredit. Auto se vozi na felgama BBS LM 19“ od 9,5 i 11,5 jota, felge su koštale 1.800 KM i 4 gume po 240 KM Matador Hectora 225/35 prednje i 255/35 zadnje.  imam i zimske Alu felge 17” sa njovim gumama Continental za raju s malo manjim mudima).

Moja raja s posla koja ima problema s kamencem u bubrezima iznajmljujem ga za razbijanje kamanca (50 KM sedmično).Toliko je kruto auto da osjetiš prelazak preko isprekidane linije dok pretičeš drugo auto, a pretičeš sve redom jer možeš. Na autu ne lupka ništa jer popravljam ga gotovo svaki mjesec po dva tri puta, jer nema plaće kad mi se ne popale sve bubamare na instrument tabli.

Promijenio sam sljedeće, čisto sumnjam da ću sve napisati. One stvari sa tri slova haman pa sve senzore: ABS, ASC, DSC, TSF, EGR, PAF, MAF, COS, ESP, TCC, ESU, ECU… valjda je sve to. O modelu E90 znam više od inženjera u BMW-u i od samog Joji Nagashime koji ga je konstruirao i dizajnirao.Zamijenio sam i ono zamajac LUK i set  kvačila LUK, pa se ne morate sekirati naredne tri-četiri godine da će te imati srčani udar kad vam majstor ispostavi računa, a koštalo je u Motorex 2.067,88 KM- za to sam dao dvije plaće i posudio još od komšije 300 stoje, sa ženom nisam govorio mjesec dana zbog toga.Mijenjao sam i ono vješanje i te čudese: lafete, selene, balans štange, gumice, stabilizatore, ležaje amortizera i glavčina, disk poločice, diskove, sajle ručne, pakne ručne, sva crijeva i senzore ABSa i ESP-a.

Ulje mjenjača, diferencijala i motora i to ona ulja Castrol EDGE super Sintetic QS što su skuplja nego suze gospe iz Međugorja.

Od kvarova na mtoru nisam imao nešto specijalno, fala Bogu, jer i ove popravke još nisam otplatio, a imam sve račune i zahtjev za nenamajenski kredit u UniCredit Banci. U auto sam uložio i neke pare za kožni volan, ///M stickrer-e, ///M štepove i ///M tipke- imam ih više nego pravo ///M, svaki stickr-e vas naloži da misliš da ima još po 10 konja više. Inače auto je magnet za policiju tako da je svaka patrola vaša to naravno dodatno opterećuje  vaš kućni budžet s ionako visokom cijenom održavanja. Auto troši dizel, ako misliš da je to malI potrošač, e pa i nije baš jer potroši koliko god da naspeš u njega i prije nego što pomisliš.

Auto ima više prostora nego što možeš zamisilit, ja sam ga jedno vrijeme koristio kao stambeni objekat kad me žena istjerala iz kuće- sami možete skontati zašto. Možeš u njemu komforno dvije podmjere dovući ako imaš para i tri vreće brašna, vreću šećera i dva paketa ulja,  još ostane prostora za dva tiketa kladionice Bet Live.

U gepek komforno ubacis dva kurbana bez problema i nemaš brige da će negdje pobjeći. U njemu sam dovukao komplet namještaj za stan zajedno s trokrilnim ormarom. Na autu nema ulaganja jer ja sam pored para uložio: srce, dušu, vrijeme i porodične probleme.Teška srca, a sve zbog problema sa ženom auto ide na prodaju bar nešto para da izvadim što sam skrkao, a mogao sam za te pare vozati Golf VII R.

Eto ako mi nekako možete pomoći da se riješim auta telefon i Viber imate. Samo bih vas zamolio da mi ne nudute: ovce, pčele, prepelice, koze, rasne svinje i drugi sitnu i rogatu stoku jer nemam to gdje ostaviti i čvati u stanu da ne bi opet došao sa ženom u probleme, jer onda moram i štalu da prvim i plaćam čobane. 062 344 848 Eldar061 648 347 ViberLjetne gume nove s felgama 19”Zimske gume nove s felgama 17”.

Comment here