SASTOJCI:
1/2 kg mljevenog mesa,
4 jaja,
2 šolje vode,
4 kašike brašna,
1/2 praška za pecivo,
2 kašike milerama,
2 čena sjeckanog bijelog luka,
so, biber, mješavina suhog začina.
PRIPREMA:
Umutite jaja viljuškom. U posebnoj posudi sipajte brašno i u njega umiješajte prašak za pecivo da se dobro sjedini. Brašno i jaja sjedinite i dobro promješajte. Dodajte šolju vode. Polako kašikom dodajte malo po malo mesa i još jednu šolju vode. Dodajte mileram, začine, bijeli luk. Još jednom sve dobro pomešajte. Prekrijte činiju folijom i ostavite u frižideru da odstoji bar 30 minuta.
U dubljoj tavi zagrijte više ulja. Vadite kašikom smijesu i pržite ih kao uštipke. Kad su mesni uštipci uprženi, ostavljajte ih u posudu koju ste obložili salvetama da biste odstranili višak masnoće.
Slažite ih u posudu sa poklopcem. Poslužite uz restovani ili pire krompir.
Comment here