EkonomijaPolitikaPrivreda

Vanredno stanje u BiH: U većem dijelu BiH obustava saobraćaja, poplave i klizišta

Obilne padavine i naglo topljenje snijega dovelo je do izljevanja rijeka iz svog korita, obustave saobraćaja i poplava u većem dijelu BiH.

Alarmantna situacija je u Srednjobosanskom i Zeničko-dobojskom kantonu!

Zbog veće količine vode na kolovozu, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-5 Kiseljak-Busovača u mjestu Bilalovac.

Do izljevanja vode došlo je u mjestima Gromiljak, Jehovac, Brestovsko.

Obustavljen saobraćaj na putevima Novi Travnik – Bugojno i Kiseljak – Busovača

Zbog izlijevanja rijeke Vrbas obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno.

Za vrijeme ove obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce kroz naselja Kula i Kandija.

Na području Gornjeg Vakufa zabilježeno je klizište koje je uništilo dvije kuće, ali nije bilo povrijeđenih osoba, u Bugojnu je uslijed izlijevanja Vrbasa urušen pomoćni most.

Uslijed izlijevanja vode iz jednog od kolektora otpadnih voda od jutros je u zeničkom naselju Tetovo poplavljeno nekoliko kuća, a više od stotinu je ugroženo. Prema riječima direktorca Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona začepljeni odvodi te izlijevanje potoka stvorilo je probleme u nekoliko naselja zbog čega je alarmirana Gradska uprava civilne zaštite Zenice.

U zeničkom naselju Bistričak situacija je alarmantna. Dio sela Vukotići i Jastrebac je odsječen, a putna komunikacija je u potpunosti blokirana za ova mjesta.


You need to add a widget, row, or prebuilt layout before you'll see anything here. 🙂

Comment here