PolitikaVijesti

VIDEO: Nikad bolji odgovor jednog bh. političara u režiji načelnice Amre Babić

Amra Babic

U nekim medijima iz Visokog je objavljeno kako je Emina Jusić na posljednjoj sjednici OV Visoko doživjela lični i verbalni delikt.

Emina Jusić je za govornicom u Sali OV Visoko izjavila da je Amra Babić javno podržala Radovana Karadžića i da ga je stavila u istu ravan sa Naserom Orićem.

Naime, Jusićka je iskoristila sporazum načelnica u Bosni i Hercegovini o zajedničkoj saradnji u pogledu mira, stabilnosti, saradnje… kako bi napala načelnicu Babić da stavlja u istu ravan Karadžića i Orića. Amra Babić i ostalih šest načelnica podržane su i od strane evropskih predstavnika u BiH, kako bi ova zemlja krenula ka suživotu jer kako kaže Amra Babić mi moramo zajedno živjeti.

Nakon obraćanje Jusićke ustala je Amra Babić i održala govor kakav niko do sada u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini nije održao. Osramotila je sve vijećnike koji dolaze iz SDA, a najviše Jusićku. Pitala je Jusićku ko je predsjedavajući Predsjedništva BiH (Milorad Dodik), da li on podržava Karadžića? Istakla je da Bosna i Hercegovina ima svoj Ustav i kakav god da je moramo ga poštovat.

Obzirom da je Jusićka rekla da je načelnica povrijedila šehide, Amra Babić je odgovorila kako je ona ta koja je preživjela rat u kojoj joj je muž poginuo od četničkog metka, da je ona ta koja je sama odgojila troje djece i da nije bilo puno ljudi oko nje u tom trenutku. Istakla je da bez obzira šta joj se desilo u životu ne podržava nacionalizam i da svoju djecu nije učila tome.

Na linku ispod pogledajte maestralni govor Amre Babić.

Link pogledajte klikom na: Amra Babić  

Comment here