BiHVijesti

Vildana Hrnjić će 30. aprila održati besplatan webinar o osnovama dizajna

Studentski ogranak IEEE u Volosu (Grčka), IEEE Student Branch University of Thessaly, svojim članovima i u vrijeme izolacije prouzrokovane pandemijom koronavirusa, nastoji pružiti prilike za dodatno obrazovanje.


Zato organizuju online sadržaj za svoje članove, gdje su uključili neke od svjetskih stručnjaka iz inženjerstva, a poziv da održi webinar o osnovama dizajna, dobila je grafička dizajnerica Vildana Hrnjić iz Bosne i Hercegovine.

Webinar “Pro Tips & Tricks for Social Media Visual Content” Hrnjić će održati na engleskom jeziku 30. aprila s početkom u 19 sati po grčkom vremenu, ili 18 sati po našem vremenu
Na konkretnom primjeru dizajna, Vildana će predstaviti osnovne alate Adobe Illustrator-a, te dati nekoliko profesionalnih savjeta kako bi kreirani grafički vizual bio pogodan sadržaj za društvene mreže.
Vildana je studirala Grafičko inženjerstvo na Tehnološkom fakultetu u Banjoj Luci i uporedo radila kao grafička dizajnerica za nekoliko kompanija, organizacija, ali i kao freelancerka.
Kreativnost je oduvijek imala važnu ulogu u njenom životu zbog čega je još u srednjoj školi počela slikati i izlagati svoje radove na izložbama.

Posljednjih nekoliko godina Vildana dizajnira umjetničke postere s
ciljem da podigne svijest o društvenim problemima.

Posebno je ponosna na seriju postera “Be part of
the solution”, sa, do sada, dvije tematike – pitanja zaštite životne okoline i pitanja prava žena.

Rezultat njene umjetničke prirode su brojne samostalne i zajedničke izložbe u Bosni i Hercegovini kao i inostranstvu.
Sa željom da ostavi trag i pozitivan uticaj u društvu, Vildana je bila aktivno uključena u nekoliko nevladinih organizacija. Koristeći svaku priliku za usvajanje znanja, postala je stručna na raznim poljima, između ostalog, i u digitalnom marketingu.

Sva iskustva koja je stekla su je oblikovala u uspješnu lidericu
i mladu preduzetnicu koja je osnovala svoju agenciju – BOLD IT.
Prisustvo webinaru je besplatno.

Jedino je neophodno da se registrujete na ovom LINKU.

Comment here