Magazin

Zašto biste trebali prestati kupovati ruže na Valentinovo

Proizvodni i radni uvjeti su u mnogima od spomenutih zemalja problematični i vrlo često nehumani

Ruža, najčešći i najpopularniji poklon dragoj osobi na Valentinovo, zapravo i nije baš dobra zamisao.

Prije svega, rezane ruže su na taj dan obično iznimno skupe. Povrh toga, veliku potražnju najčešće treba zadovoljiti i uvozom iz in, a to bez sumnje nije ekološki prihvatljivo.

Naime, rezane ruže uglavnom u Evropu stižu iz Kenije, Etiopije, Kolumbije i Ekvadora, zbog čega treba računati na duge transportne rute i visoku emisiju ugljikovog dioksida.

Nadalje, proizvodni i radni uvjeti su u mnogima od spomenutih zemalja problematični i vrlo često nehumani, prenosi Hina.

Treba podsjetiti da su kupcima do sredine februara na raspolaganju brojne autohtone alternative: u Evropi se u prodaji već mogu naći prve proljetne cvjetnice poput tulipana, narcisa, zumbula, maćuhica i anemona.

Premda po bontonu muškarci ženama daruju isključivo rezano cvijeće i zna se da su tegle rezervirane jedino kao dar žene ženi, možda biste ovog Valentinova mogli napraviti iznimku te biti originalni i kreativni.

Trajniji dar od buketa ruža (koji se nakon kratkog vremena osuši) bez sumnje je i održiviji. Stoga bi muškarci mogli razmisliti o velikom izboru proljetnog cvijeća u teglama.


Comment here