BiHVijesti

Zastupnica u SBK skupštini besplatno šije i dijeli maske

Broj zaraženih korona virus svaki dan je sve veći i širi se munjevitom brzinom. Tužna je činjenica da mnogi pokušavaju da iskoriste trenutnu situaciju za zaradu, pa smo svjedoci da cijene namirnica, dezinfekcionih sredstava i maski vrtoglavo skaču.

Dokaz da ima i svjetlih primjera je Vildana Kulić kantonalna zastupnica DF u skupštini Srednjbosanskog kantona. Od pojave prvih zaraženih u BiH počela je da šije maske od vlastitog materijala i besplatno dijeli.

“Obzirom da znam šiti jako dugo vremena, pojavom korona virusa shvatila sam da će cijene maski rasti, te da će pojedini pokušati na tome zaraditi. Shvatila sam da po pitanju toga mogu dati svoj doprinos te sam se dala u akciju”.

“Činjenica da nam se preporučuje da ostanemo kući te da imam vremena obzirom da mi je skraćeno radno vrijeme, sve slobodno vrijeme iskorišavam za šivenje maski.”

Do sada je sašila preko 100 maski, a narudžbe neprestano pristižu.

Vildanine maske već su stigle i do drugih općina i gradova. Posebno je zanimljiva činjenica da njene maske koriste i pojedini doktori te pripadnici MUP-a SBK.

“Cilj mi je da u ovom teškom vremenu svi damo svoj doprinos govori nam Vildana”.

Nadamo se da će njen primjer pratiti i ostali i dati svoj doprinos.

Comment here