BiHVijesti

Željko Kovačević ubijeni napadač na Slavišu Krunića

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum potvrdio je ranije Srni da su u pucnjavi u blizini Banjaluke tri lica poginula, dok je jedno ranjeno.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pod nadzorom republičkog tužioca vrše uviđaj u Glamočanima kod Banjaluke gdje su noćas u pucnjavi tri lica smrtno stradala, a jedno zadobilo teške tjelesne povrede vatrenim oružjem, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Mirna Miljanović.

Ona je navela da je Policijskoj stanici Laktaši sinoć u 22.43 sata prijavljeno da je došlo do pucnjave u Glamočanima kod Banjaluke i da ima ranjenih, a na lice mjesta odmah su upućeni policijski službenici.

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum potvrdio je ranije Srni da su u pucnjavi u blizini Banjaluke tri lica poginula, dok je jedno ranjeno.

Ubijen je Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratilaca i napadač, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

Željko Kovačević iz Banjaluke ubijen je sinoć u toku likvidacije Slaviše Krunića u Glamočanima na području opštine Laktaši, potvrđeno je ATV-u.

Kovačević je od ranije poznat policiji.

Kovačević je uhapšen u februaru 2011. godine u akciji “Strijelac”, a policija je na porodičnom imanju pronašla 452 predmeta za koja se sumnjalo da su ukradena. Kovačević je zbog ovoga u međuvremenu osuđen prvostepenom presudom na pet godina zatvora.

On je ranije pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora zbog razbojništva, a u KPZ Foča odležao je devet i po godina. Nakon toga zbog provala je osuđen na pet godina zatvora, ali nije upućen na izdržavanje kazne jer mu Osnovni sud u Banjaluci nije otkucao rješenje presude, zbog čega je jedan sudija disciplinski kažnjen.

Motiv ubistva Slaviše Krunića, na kojeg je pucano sinoć nedaleko od njegove porodične kuće, za sada nije poznat.

Vlasnik kompanija Sektor sekjuriti, Žitopeka, Žitoprodukt, Sektor ADS i Sektor ZOS Slaviša Krunić, te zaposleni Žarko Pavlović tragično su preminuli protekle noći, saopšteno je iz ovih kompanija.

U saopštenju se obavještavaju poslovni partneri da će uprkos okolnostima, kompanije nastaviti rad i u potpunosti ispunjavati svoje obaveze prema poslovnim partnerima i zaposlenima.

– Generalni direktori sa rukovodstvom izražavaju saučešće porodicama – navedeno je u saopštenju rukovodstva kompanija.

Rukovodstva i zaposleni uz punu udgovornost nastavljaju rad prema svim poslovnim aktivnostima.

(Vijesti.ba / RTRS)

Comment here